ELASA is een informele vereniging voor en door landschapsarchitectuurstudenten over heel Europa. Sinds 1991 is ELASA het netwerk en platform om contact, interactie en samenwerking tussen studenten over de grenzen heen te stimuleren. Dat gebeurt via de site, mailing list, sociale media en vooral door de jaarlijkse bijeenkomsten rond een relevant thema op initiatief van lokale studenten. Zo waren er de afgelopen jaren bijeenkomsten in Rusland (2014, Waterscapes), Montenegro (2014, Landscape Beauty), Spanje (2013, Land Art), Groot-Brittannië (2013, Coastline), Polen (2012, Mission: Settle Yourself), België (2012, Surrealistic Landscapes), Servië (2012, Resymbolising), Duitsland (2011, Energetic Landscapes), etc.

In 2015 vindt de ‘annual meeting’ van ELASA plaats in Nederland. Het congres loopt van 14 tot 24 augustus 2015 en activiteiten staan in het teken van het thema: ‘Under Construction: Building Dutch Landscapes’. Ook Nederlandse studenten zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement.

Contactpersoon vanuit de NVTL: Saskia Bottenberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Contactpersoon ELASA Nederland: Heleen Van Boxelaere (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

ELASA (http://elasa.org/main/)

ELASA NL 2015 (https://nl2015elasa.wordpress.com)