Landelijk Congres Openbare Ruimte: Dé barometer voor de openbare ruimte anno 2016

Anders denken anders doen - Op het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2016, op 6 oktober in Leeuwarden, kijken we naar processen en projecten die het ‘anders’ doen. Die zich midden in het veld opstellen en een voorschot nemen op wat straks in het kader van de Omgevingswet wordt verwacht: een open ruimtelijk planproces en een visie op de omgeving.

Uitgebreid excursieprogramma - In een meer dan gevarieerd programma maakt u kennis met dé showcases op dit gebied. In Leeuwarden, want als men ergens weet hoe elkaar te vinden, de blik open te stellen en ‘gewoon’ aan de slag te gaan, dan is dat in het noorden. De mienskip (gemeenschap) is onderdeel van de cultuur; samenwerken zit ingebakken in het dagelijks leven. Maak hier zelf kennis mee door te kiezen uit een van de vier excursies, die ingaan op thema’s als wijkeconomie (Bilgaard), binnenstad (Nieuw Zaailand), burgerparticipatie (Camminghaburen-Noord) en onderwijs (Potmargegebied).

Circulair en smart - En er is meer van binnen én buiten de regio. Bezoek de deelsessie van Omrin, Stadswerk en gemeente Leeuwarden waar het in de kringloop houden van grondstoffen en het verduurzamen van de energievoorziening staat centraal staat. Of die van Sensor City Assen: een levende proeftuin op het gebied van sensortoepassingen en dataverwerking.

Hans Leeflang – De hoofdspreker van LCOR is initiator en projectdirecteur van het Jaar van de Ruimte. Hij wist stakeholders te betrekken bij het antwoord op de vraag hoe Nederland er op weg naar 2040 moet uitzien en weet als geen ander belangen en sectoren te verbinden. Leeflang belichaamt daarmee als geen ander het thema ‘Anders denken anders doen’. Na een plenair optreden gaat hij in een interactieve deelsessie aan de slag met de vraag hoe u uw rol ziet in relatie tot initiatieven in de samenleving of mienskip: rechtmatig, presterend, samenwerkend of faciliterend? En wat betekenen deze rollen in de praktijk?

Meer bijzonders – Shared space komt in Friesland wél van de grond. Sjoerd Nota, specialist en onderzoeker bij NHL Hogeschool praat u bij. De presentaties van de genomineerden voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte kunt u bijwonen tijdens het congres. Of volg het exclusieve middagseminar van VNG/programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’.

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt op hier.

Prijs toegang congres: € 399,- (leden NVTL gratis).  U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-4275590

Partners - Op het Landelijk Congres Openbare Ruimte werken verschillende partners samen: gaststad gemeente Leeuwarden, het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ van onder meer het ministerie van IenM en VNG, de NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur), Stadswerk en Struyk Verwo Infra. In het programma is veel aandacht voor de praktijk in Leeuwarden en duiken we de stad in met diverse excursies. Ook presenteren verschillende andere steden hun best practice en gaan we zelf aan de slag met anders denken en doen.

gemeente

            stadswerk      struyk

 

omgeving

     NVTL logo

 

 

 

ORGANISATIE: 

elba                stedelijk