Fietsexcursie waterprojecten en borrel in Wageningen

reserveer woensdagmiddag 12 oktober in je agenda!

DSO

Reserveer de middag en begin van de avond van 12 oktober 2016 in je agenda voor een inhoudelijk en sociaal onvergetelijke bijeenkomst van de gezamenlijke Werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP en NVTL. Die middag organiseert de werkgroep in samenwerking met de gemeente Wageningen een excursie op de fiets (wij zorgen voor de fietsen) langs diverse waterprojecten in Wageningen. De middag sluiten we af met een borrel.

Een mijlpaal die je niet wilt missen!

Excursie per fiets: “Schep ruimte met water”.
Meerdere interessante RO projecten in Wageningen blijken door het water onderling verbonden te zijn. Het fraai vormgegeven hart van een nieuwbouwwijk, een op het asfalt terugveroverde singel, de stadsgracht, uiterwaarden, haven en rivier, het voorbeeldhuis BioBased bouwen, ze hebben meer samenhang dan wij denken. Hoe ontmoet het kwelwater van de Veluwe het smeltwater uit Zwitserland en Duitsland Heeft de rivier genoeg ruimte? Kan een fikse bui snel genoeg weg? Of is verdroging de grootste zorg? Moet aan elke binnenstadsvisie, groenbeleidsplan, herontwikkelingslocatie niet eerst een waterbeleidslijn ten grondslag liggen? Harry Post (gemeente Wageningen) weet er alles van en vertelt ons er over.

Aanvang 13.50 uur: 't Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen. Inloop vanaf 13.30 uur.

Na afloop van de excursie wordt een drankje aangeboden en kan genoeglijk worden nagepraat, contacten worden aangehaald of vernieuwd. Tijdens de borrel vindt nog iets speciaals plaats.

U kunt zich hier inschrijven.

Namens Werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling BNSP en NVTL.