Datum:     01 juli 2016
Tijd:          14.00 uur start programma (inloop/ontvangst vanaf 13.30 uur); 17.15 uur afsluiting en borrel
Locatie:   Nieuwenkampsmaten 12 , 7472 DE Goor

 

3701 Popupplayground Amsterdam 16

In het kader van het thema ‘Gezond Landschap’ vindt op 1 juli 2016 een lezing en rondleiding plaats in samenwerking met YALP. Aansluitend aan de excursie wordt de Algemene Ledenvergadering van de NVTL gehouden. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Een nieuwe uitdaging om te spelen

De firma YALP richt speel- en sportplekken in die passen bij de filosofie 'a new way to play'. Deze aanpak weerspiegelt het geloof in een nieuwe manier van spelen, die zich richt op de uitdagingen van de huidige tijd. We leven in een wereld die continue verandert, die steeds digitaler wordt en waar actief buiten spelen steeds minder wordt.

YALP speelt hierop in met interactieve producten, waarbij kinderen bijvoorbeeld door middel van hun mobiele telefoon steeds wisselende spelletjes kunnen activeren en te horen krijgen wanneer hun score wordt verbeterd. Zo worden zij voortdurend uitgedaagd om buiten te spelen en meer te bewegen. Naast het interactieve karakter wordt ook nadrukkelijk gezocht naar nieuwe uitdagingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Denk daarbij aan freeruntoestellen, een interactieve DJ-tafel of een beweegtuin voor senioren.

Het inzetten van een dergelijke interactieve speelobjecten zou een bijdrage kunnen leveren aan het streven naar een gezondere (meer actieve) leefwijze waarbij heel specifiek bepaalde doelgroepen kunnen worden aangesproken. Daarnaast biedt het digitale platform waarop de speeltoestellen worden beheerd onverwachte mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het creëren van speelroutes in een stad of buurt.

Jaap van Putten en Rob Tuitert van YALP zullen een inleiding geven over de achtergronden van het speelconcept en de mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Vervolgens is er gelegenheid om op het terrein zelf een aantal speeltoestellen uit te proberen. Aansluitend aan dit programma zal de Algemene Ledenvergadering worden gehouden.

Programma:

13.30 uur: ontvangst bij YALP met koffie / thee
14.00 uur: presentatie door Jaap van Putten en Rob Tuitert (research & development YALP)
15.00 uur: rondleiding en gelegenheid tot ‘spelen’
16.00 uur: pauze
16.15 uur: ALV
17.15 uur: afsluiting en borrel
18.00 uur: afronding middag

De agenda ALV en bijbehorende vergaderstukken vindt u op deze pagina.

Opgave voor deelname uiterlijk 27 juni bij Peter Wijnhof via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 020-4275590. Bij de opgave graag vermelden of u het gehele programma bijwoont of alleen de exclusie of ALV.

Voor de excursie geldt een beperkte inschrijfmogelijkheid. De inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, waarbij leden voorgaan. Ben je geen lid van de NVTL? Dan betaal je € 12,50,- (studenten € 7,50) voor deelname aan de excursie.

YALP Logo Oranje CMYK