Toekomstgericht ontwerpen met houtige gewassen

Het componeren van een beplantingsbeeld in de tijd is een proces van creativiteit en de natuurlijke dynamiek. Een spel tussen sortiment, afmeting en plantafstand in relatie tot de groeivoorspelling. Tijdens deze cursus leer je hoe en welke beplanting je kunt inzetten om je beoogde ontwerpbeeld te realiseren. Je leert beplantingsplannen te ontwerpen met houtige gewassen die toekomstbestendig zijn door het gebruik van groeicurven en de juiste soort en plantmethode op de juiste plaats.

In de hedendaagse praktijk zien we dat ontwerp, inkoop, aanbesteding, aanleg en onderhoud over verschillende schijven en afdelingen verloopt, maar door de verschillende belangen het beoogde ontwerpbeeld niet altijd goed wordt doorvertaald naar de praktijk. Daar kun je als ontwerper van beplantingsplannen op anticiperen door kennis te vergaren over de juiste beplantingsmethode en groeivoorspelling en het daarmee kunnen bepalen van beheer, kosten en beeldvorming op de lange termijn.

Tijdens de cursus leer je constructief kijken naar beplantingen, analyseren hoe de groeidynamiek verloopt in relatie tot het beoogde beeld en hoe je dit als ontwerpmiddel kunt inzetten. Door het gebruik van de beplantingsfilm leer je dit ruimtelijk te onderzoeken en in te zetten als communicatiemiddel.

Download hier het programma.

De eindbeoordeling, het certificaat en verslag van de cursus wordt elke deelnemer toegestuurd.

De cursus is gericht op verdieping van de ontwerp- en plantenkennis en voldoet - voor ingeschrevenen in het Architectenregister - aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2016.

De cursus wordt gegeven op:
Donderdag 6 oktober
Vrijdag 7 oktober
Donderdag 13 oktober

 

Inschrijven kan tot 2 weken voor aanvangsdatum. Het minimum aantal deelnemers is 5 en maximaal 12. Bij overinschrijving wordt de cursus dit jaar herhaald. De cursus wordt gegeven de eerste 2 dagen in Theehuis Cruquius in Cruquius van 10.00 tot 17.00 en de laatste dag op kasteel Heukelum, Heidensweg 1 in Heukelum (locaties nog onder voorbehoud). Het praktijkgedeelte vindt plaats in het Prins Bernhardbos in Hoofddorp

De cursus is bedoeld voor landschapsarchitecten, ontwerpers en makers van beplantingsplannen, die over een basiskennis beschikken van het herkennen en toepassen van houtige gewassen.

De kosten voor deze drie daagse cursus zijn € 700,- (inclusief lunch)
Voor NVTL-leden € 550,-
NVTL studentleden € 500,-
Werkzaam bij een NVTL bureau-lid € 625,-

 

Download hier het inschrijfformulier. Inschrijfformulier sturen naar NVTL, Jollemanhof 14, 1019 GW Amsterdam of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De cursus is vrijgesteld van BTW.

Voor vragen en informatie: www.ruyteninstituut.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I 0317-318478 I 06-46444418