Nationale Tuinontwerpdag - zaterdag 18 juni 2016 in de Tuinen van Appeltern
 
Al sinds het jaar 2000, dus 16 jaar lang, organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur een Nationale Tuinontwerpdag.
Tijdens deze doorgaans mooie voorjaarsdag adviseren aangesloten tuinarchitecten/-ontwerpers het publiek over het ontwerp en de inrichting van de tuin. De gratis adviezen werden gegeven op tal van bibliotheken verspreid over het land en sinds dit decennium zijn duizenden mensen op weg geholpen met een advies op maat om van hun tuin een paradijsje te maken.
 
De NVTL heeft echter besloten om een nieuwe weg in te slaan en gaat de Nationale Tuinontwerpdag in de toekomst organiseren in nauwe samenwerking met de afdelingen van de vereniging Groei en Bloei. Ook de wijze waarop de dag wordt ingevuld verschilt....van een adviesgesprek op de bibliotheek verandert dit in de toekomst naar een lezing, een begeleid tuinbezoek, een workshop etc. al dan niet in combinatie met advisering. In 2017 gaan we hiermee officieel van start.
 
Gebeurt er dan niets in 2016? Ja, wel zeker!
Op zaterdag 18 juni aanstaande is de NVTL aanwezig op Appeltern tijdens de beurs Fleurig, het grootste tuininspiratie evenement in Europa. Naast de ruim 200 modeltuinen (ook die van een aantal bij NVTL aangesloten tuinarchitecten/-ontwerpers) die het Park telt...treft u er vele ‘groen’ specialisten, waaronder kwekers, bloembinders, hoveniers en dus ook enkele bij NVTL aangesloten ontwerpers, die u graag om niet adviseren over het ontwerp van uw tuin. U vindt ons op locatie 186 en u kunt bij ons terecht van 10.00 tot 18.00 uur.
 
Om een goed advies te krijgen, vragen wij u om het volgende mee te nemen:
  • een situatieschets van de tuin en/of enkele overzichtsfoto’s
  • de juiste afmetingen van de tuin
  • de bezonning /ligging van het huis en de tuin t.o.v. de zon
  • wat informatie over de omgeving van uw woning
 
Wees er tijdig bij, want wij rekenen op een grote belangstelling!
En mocht het druk zijn en kunt u niet direct terecht voor advies, teken dan ter plekke in op de aanwezige intekenlijst.
 
Datum: zaterdag 18 juni 2016 van 10.00 tot 18.00 uur
Locatie: 186 in de Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern (www.appeltern.nl)
 
Zie ook: Fleurig Huis & Tuin (www.fleurig.nl)
 
Oproep aan bureauleden: Bureauleden van de NVTL (tuinarchitect/-ontwerper) kunnen zich bij het secretariaat aanmelden om op 18 juni op Appeltern een dagdeel het geïnteresseerde publiek (morgen of middag) te adviseren. Het aantal deelnemers is beperkt. Dus wees er snel bij!