Masterclass NVTL hosted by Philips
 
Datum: maandagmiddag 27 juni 2016
locatie: het Light Application Centre bij Philips (als host). Om 13:30 is er ruimte voor een rondleiding in Lac aansluitend cursus.
 
 
Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.
 
 
Programma (onder voorbehoud):
 
Opening door gemeente; Zo formuleer je een succesvolle opdracht
In een succesvolle ontwerpopdracht zijn de verlichtingsobjecten onderdeel van het totale ontwerpconcept. Maar wie bepaalt de opdracht en wie heb je hierbij nodig?
 
De ontwerper; Wie formuleert de ontwerpopdracht?
En wie bepaalt de verlichtingskeuze: de architect/ontwerper of de gemeente? Wie spreekt er mee namens de gemeente? En is burgerinspraak wenselijk, of verplicht? Hoe definiëren we hierbij de rol van de architect/ontwerper? Sturend? Meebeslissend?
 
De lichtadviseur; Verantwoordelijkheid ligt bij...?
Wie regelt wat, welk mandaat krijgen de gemeente, de ontwerper en de lichtadviseur, wie bewaakt de afspraken en heeft eindverantwoordelijkheid?
 
Lichtontwerpers Philips; Nieuwe vuistregels voor LED
De LED-techniek vernieuwt aldoor. De opdracht van gemeenten op het gebied van energiebesparing en kostenreductie van beheerkosten van verlichting eveneens. En daarbij spelen veiligheid, sfeer en esthetiek ook een belangrijke rol in de openbare ruimte. Wat zijn de nieuwste need-to-knows op het gebied van LED-techniek en openbaar verlichtingsbeeld?