NVTL excursie kantoorgebouw Royal Haskoning DHV Amersfoort
 
Datum: 23 maart 2016
Tijd: 14.30 inloop, 15.00 start - 16.30 afsluiting en borrel

Locatie: Royal Haskoning DHV Amersfoort, Laan 1914 no 35, 3818 EX Amersfoort
Aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het kader van het thema Gezond Landschap vindt op 23 maart 2016 een presentatie en rondleiding plaats in en om het kantoorgebouw van Royal Haskoning DHV In Amersfoort. Tijdens de aansluitende borrel, die wordt aangeboden door Royal Haskoning DHV, geeft de voorzitter van de NVTL  een vooruitblik op het komende verenigingsjaar.

Gezonde werkomgeving aan de rand van de stad

Het kantoorgebouw van Royal Haskoning DHV stamt uit de jaren 60 en was een van de eerste gebouwen waarin werd gezocht naar een nieuw concept voor een aantrekkelijke en gezonde werkomgeving. Dit heeft geresulteerd in volledig open kantoortuin van meerdere verdiepingen die een vrij zicht hebben op het omringende bosgebied. Bij de recente renovatie van het gebouw is er, naar aanleiding van de nadrukkelijke wens van de gebruikers, voor gekozen om de oorspronkelijke structuur van het gebouw te behouden. Deze bleek niet alleen uitstekend aan te sluiten bij de randvoorwaarden die het ‘nieuwe werken’ stelt maar werd door de werknemers ook in hoge mate gewaardeerd als een prettige werkomgeving.

Een volgende stap in het proces is de renovatie van de (bosrijke) omgeving zelf, die tot op heden om technische redenen is uitgesteld. DHV Haskoning studeert echter, mede op basis van de resultaten van de renovatie, al weer op nieuwe concepten. Zo speelt bij de opzet van een nieuw kantoor in Amsterdam het gezondheidsaspect nog nadrukkelijker een rol. Daarnaast wordt er nagedacht over nieuwe vervoersconcepten, zoals de zelfrijdende auto. Deze zal van grote betekenis zijn voor de inrichting van onze toekomstige werkomgeving. Voorlopige conclusie is dat binnen de bedrijfsvoering het nadenken over de (gezondere) werkomgeving een continue factor is geworden.

Excursie


Programma:

  • 14.30 uur ontvangst
  • 15.00 uur start programma met toelichting op de (her)ontwikkeling van het gebouw en omgeving en de plannen voor de toekomst
  • 15.45 uur start excursie
  • 16.30  uur einde excursie start borrel
  • 18.00 uur einde bijeenkomst

 

Opgave voor deelname graag voor 21 maart bij Peter Wijnhof via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 020-4275590. Voor de excursie geldt een beperkte inschrijving. Leden gaan voor. Inschrijving op volgorde van aanmelding. Ben je geen lid van de NVTL? Dan betaal je € 25,- (studenten € 10,-) voor deelname aan de excursie