NVTL EXCURSIE  JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS S’HERTOGENBOSCH 30 OKTOBER 2015

Datum: 30 oktober 2015
Tijd: 14.00 inloop, 14.30 start - 16.00 afsluiting en borrel
Locatie: Jeroen Bosch Ziekenhuis s’Hertogenbosch
Aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het thema ‘Gezond Landschap’ zal de komende drie jaar onderwerp van onderzoek en discussie zijn binnen de NVTL. In het kader van dit thema vindt op 30 oktober 2015, in samenwerking met MTD landschapsarchitecten, een presentatie en rondleiding plaats in en om het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch.
MTD landschapsarchitecten is bij het landschappelijk inrichtingsplan verantwoordelijk geweest voor het gehele traject van ontwerp, uitvoeringsvoorbereiding, aanbesteding en toezicht bij de uitvoering.
 
Hoogwaardig zorglandschap in de rand van de stad
Aan de zuidwestelijke stadsrand van ’s-Hertogenbosch, direct grenzend aan het natuurgebied de Gement, is een groots, innovatief en gastvrij ziekenhuiscomplex ontwikkeld. De stedenbouwkundige hoofdopzet van het ziekenhuis is te beschrijven als een aantal noord-zuid gerichte bouwvolumes, die zich maximaal richten op het aangrenzende landschap. 
MTD landschapsarchitecten kreeg in 2003 opdracht om in nauwe samenwerking met EGM architecten een landschappelijk en stedenbouwkundig structuur- en inrichtingsplan op te stellen voor de omgeving van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hoofddoel was om op structuurniveau vorm te geven aan de ontmoeting van stad en Gement en op inrichtingsniveau aan een aantrekkelijk en helend zorglandschap. Een zorglandschap met een betekenis als kijktuin vanuit het ziekenhuisgebouw en als gebruikstuin voor patiënten, bezoekers en personeel. Hierbij vragen met name de organisatie en afwikkeling van de complexe verkeersstromen en het parkeren de aandacht.
 
Programma:

14.00 ontvangst in het auditorium van het JBZ met koffie / thee
14.30 presentatie door Ruud Dubbeld (MTD Landschapsarchitecten) in het auditorium
15.00 rondleiding JBZ (patio’s, door ondergang, binnentuin Kapel) door MTD Landschapsarchitecten  
16.00 afsluiting en borrel in het auditorium
17.00 afronding middag

Opgave voor deelname graag voor 28 oktober Peter Wijnhof via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 020-4275590. Voor de excursie geldt een beperkte inschrijving. Leden gaan voor. Inschrijving op volgorde van aanmelding. Ben je geen lid van de NVTL? Dan betaal je € 12,50 (studenten€ 5,-) voor deelname aan de excursie,

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gelegen aan de Henri Dunantstraat, 5223 GZ  ’s-Hertogenbosch. Let op! Dit is een nieuw adres. Als uw navigatiesysteem het adres nog niet kent, geeft u in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch.