Avondlezingen duurzame landschapsarchitectuur Hogeschool VHL

Koploper in duurzaamheid

Opleiding Tuin- en Landschapsinrichting in samenwerking met de NVTL – Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur 

Een serie van vijf lezingen tijdens de 1e studieperiode (september t/m oktober 2015) op donderdagavonden van 19.00 – 20.30 uur.

Plaats: Hogeschool VHL, Landgoed Larenstein, Velp, Collegezaal  E002.

Toegang: vrij (voor alle leden NVTL)

Download hier de flyer

Hogeschool VHL heeft de ambitie om de meest duurzame hogeschool van Nederland te zijn. Daarvoor integreert zij duurzaamheid in het onderwijs, het onderzoek, de bedrijfsvoering, de huisvesting en terreinen van VHL. Voor de buitenruimte van de vestigingen in Leeuwarden en Velp ontwikkelt zij plannen voor een duurzamere inrichting.

Duurzaamheid is een breed begrip. De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (T&L) verkent de betekenis van het begrip duurzaamheid en de toepassing van duurzaamheidsprincipes voor het vakgebied van de Tuin en Landschapsarchitectuur.

De NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur) had  in 2012/2014 ‘Landschapsarchitectuur als duurzame strategie’ als jaarthema. Een driejarig onderzoek  van de commissie Vakontwikkeling van de NVTL naar  landschapsarchitectuur en duurzaamheid heeft geresulteerd in het boek ‘Duurzame landschapsarchitectuur’. Deze publicatie, met verdiepende essays en 42 praktijkvoorbeelden, dient om kennis over duurzaamheid toegankelijk te maken en te delen met vakgenoten en andere betrokkenen.

Met deze lezingenreeks geeft Hogeschool VHL, in samenwerking met de NVTL, een vervolg aan de publicatie. De ontwerpers presenteren de voorbeeldprojecten uit het boek en bediscussiëren hun visie op de bijdrage van het vakgebied aan een duurzame inrichting, de toepassing in het ontwerp en het ontwerpproces. 

schema donderdag-avond lezingen

Bij de aftrap van de lezingenreeks op 3 september zal Esther Kruit (KruitKok landschapsarchitecten/2010-2014 voorzitter werkgroep duurzame landschapsarchitectuur en bestuurslid NVTL ) het boek Duurzame Landschapsarchitectuur introduceren en is het boek tevens tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen.

Datum sprekers
Do. 03 sept. Inleiding Esther Kruit (KruitKok landschapsarchitecten)
John Boon (Arcadis)
Do. 10 sept. Steven Delva (DELVA Landscape Architects / Urbanism)
Do. 17 sept. Frank Talsma (H+N+S Landschapsarchitecten)
Do. 24 sept. Lieneke van Campen (Karres + Brands Landscape Architects and Urban Planning)
Do. 1 okt. geen lezing
Do. 8 okt. Eduardo Marin* (de Urbanisten)

*) lezing in het Engels