In het kader van de landschapstriennale in Park Lingezegen wordt van 26 tot 29 augustus een Summerschool voor landschapsarchitecten georganiseerd. Op dit moment kunnen studenten en young professionals zich aanmelden voor deelname.

Tijdens deze multidisciplinaire Summerschool kun jij de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw meehelpen bepalen!

Het draait allemaal om innovatieve ideeën en nieuwe verdienmodellen voor kassengebied Bergerden. Dit kassengebied ligt in het landelijk gebied tussen Arnhem en Nijmegen en grenst aan Landschapspark Lingezegen. Het gebied kampt met grote leegstand. Er zijn ruimtelijke vraagstukken zoals schaalvergroting, aantrekkelijkheid van het kassengebied en de aansluiting met Park Lingezegen en Arnhem en Nijmegen. Ook spelen actuele thema’s een belangrijke rol: duurzaamheid, gezonde voeding, maatschappelijke toegevoegde waarde en de verbinding tussen stad en land. Kortom, een prachtig ruimtelijk vraagstuk!

Tijdens de Summerschool word je geadviseerd door professionals en zal een aantal interessante sprekers nieuwe perspectieven schetsen. Vind jij het leuk om in een inspirerende en ontspannen setting midden in het studiegebied te komen tot creatieve en innovatieve invalshoeken op dit thema? En wil je tegelijkertijd werken aan je CV, portfolio en netwerk? Meld je dan nu aan via de webshop >

Organisatie: Puur Landschap, GeniusLoci, Presikhaaf Bedrijven,  Buitenpoort Catering, Studio Synthese.

De Landschapstriënnale 2014 organiseert twee Summerschools. In de eerste week van juli vindt de eerste Summerschool plaats, waar een ruimtelijke verkenning wordt gedaan naar het Park 2017.

Download de folder