Voor de vijftiende maal organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) de Nationale Tuinontwerpdag en wel op vrijdag 11 april 2014.

Op deze voorjaarsdag zetten zestig bibliotheken en architectuurcentra de deuren wijd open voor een gratis advies van, bij de NVTL aangesloten, tuinarchitecten over het ontwerp en de inrichting van de eigen tuin.

De Nationale Tuinontwerp dag wordt sinds het jaar 2000 georganiseerd door de NVTL om het vakgebied van de tuinarchitectuur onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Om mensen enthousiast te maken voor tuinarchitectuur en de meerwaarde die het inschakelen van een tuinarchitect met zich meebrengt.

Veel tuinliefhebbers raken door alle –elkaar in snel tempo opvolgende- tuintrends de essentie van een goede inrichting van de tuin kwijt. Deze trends zijn over het algemeen zeer commercieel ingestoken, beslist niet duurzaam en ze geven tuineigenaren het idee dat een tuin een modeproduct is, kopieerbaar en iets wat elke paar jaar weer op de schop moet….

Niets is echter minder waar. Elke tuin ligt in een andere omgeving met zijn specifieke ruimtelijke kwaliteiten en elke tuin heeft een andere eigenaar, met zijn/haar specifieke wensen en behoeftes.  Dit alles bij elkaar brengen en op een goede manier vertalen in een ontwerp, is het vakmanschap van de tuinarchitect.

Wilt u kennis maken met de specifieke werkwijze en aanpak van de tuinarchitect, maak dan een afspraak op een van de deelnemende locaties voor een vrijblijvend gesprek. Om u goed op weg te helpen is het van belang een plattegrond van de eigen tuin mee te nemen, evenals een wensenlijstje.

Download de poster

Bekijk de lijst met deelnemende bibliotheken en tuinarchitecten