Ontwerpersverenigingen presenteren zich op unieke wijze op de Dag van de Openbare Ruimte.

Op 27 en 28 september vindt de beurs Dag van de Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Ruim 600 bedrijven en organisaties zijn beide dagen aanwezig met hun producten en diensten die het leven in de stedelijke omgeving prettig, veilig en duurzaam maken.

De ontwerpersverenigingen NVTL, BNSP en BNO zijn eveneens van de partij en presenteren zich voor ’t eerst met een groep bedrijven rondom een gezamenlijk plein. Een plein waar de nadruk ligt op kwaliteit en vakmanschap. Een plein dat de bezoeker een realistisch beeld geeft van een duurzaam ontworpen openbare ruimte met innovatieve en hoogwaardige producten afkomstig van de deelnemende bedrijven.

Het ontwerp van het plein komt uit het potlood van Carien van Boxtel, bureaulid NVTL. De ontwerpersverenigingen hebben tijdens de beursdagen een plek gekregen op dit plein en zullen de bezoekers vanaf die plek informeren over de verenigingen, de aangesloten bureaus en over het belang van een goed ontworpen buitenruimte.

Op het plein is tevens plek ingeruimd voor een tentoonstelling van de ingezonden projecten rondom het thema ‘herdenken’. Tegelijkertijd verschijnt het themanummer van Tuin en Landschap met een selectie van het ingezonden werk.

De eerste beursdag zal vooral in het teken staan van informatieverstrekking. Voor de tweede dag wordt een uitgebreid programma samengesteld:

-de officiële uitreiking van het themanummer ‘herdenken’ met lezing(en) en enkele pitches van bureaus die projecten hebben ingestuurd.

-een gezamenlijke bureaumiddag NVTL/BNSP rondom het onderwerp ‘verzekeringen’ (o.a. arbeidsongeschiktheid) m.m.v. deskundige sprekers en (wellicht) aandacht voor de resultaten van de bureau-enquête over 2016.

De Dag van de Openbare Ruimte wordt door ons afgesloten met een gezamenlijke netwerkborrel. Meer informatie volgt. 

BNO         

 

 BNSP

 

NVTL logo