Uitreiking eerste PEP-certificaten sinds de invoering van de WAT door de Rijksbouwmeester Floris Alkemade

21 juni - 15.00 uur - Koepelgevangenis Haarlem
Met Floris Alkemade - Thijs Asselbergs - Jo Coenen

 

Hierbij nodigen wij u uit om op 21 juni 2017 aanwezig te zijn bij de uitreiking van de eerste PEP certificaten aan deelnemers die de wettelijk verplichte Beroepservaringsperiode hebben afgerond sinds de invoering van de Wet op de Architectentitel (WAT).

Na de uitreiking van de certificaten bent u van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

Sprekers
Tijdens deze bijzondere middag zullen de volgende sprekers aan het woord komen;
Rijksbouwmeester ir. Floris Alkemade, Prof.ir. Thijs Asselbergs en Prof.dr.ir. Jo Coenen

 

Locatie:

Adres:
Koepelgevangenis Haarlem
Harmenjansweg 4
2031 WK Haarlem

Al zijn er diverse parkeermogelijkheden (betaald, via muntgeld of mobiel), kom met de trein! Het zal snel vol zijn. Vanaf het station is het slechts 10 minuten lopen.

Aanmelden verplicht

Aanmelden kan tot 18 juni via dit formulier.

Graag vieren wij dit feest met u op 21 juni vanaf 15.00 uur.

Met vriendelijke groet,

namens Jo Coenen, het bestuur, de gehele PEP organisatie en het Alumni netwerk PEP.

 

In 2000 verrichtte de toenmalig Rijksbouwmeester Jo Coenen een onderzoek naar de rol van architecten in de vorming en totstandkoming van het openbare gebouw en het openbare gebied. Meer dan 60 architectenbureau's spraken openhartig over hun keuken, de recepten en de wijze van bereiding. Een belangrijke constatering was dat de schat aan beroepservaring moeizaam werd overgedragen aan nieuwe generaties en dat gebaande paden zonder verversing maar al te vaak leiden tot beroepsdeformatie. De vraag was op welke wijze de nieuwe EN oude beroepspraktijk beter en idealiter zou kunnen profiteren van elkaars fundament. De kiem voor een beroepsoverleveringsformule werd daarmee gelegd. Naast een individueel traject is ook een inhoudelijk gezamenlijk traject geformuleerd waarin alle facetten van het vakgebied door lezingen, werkbezoeken en casussen werden aangeraakt.

Ruim 15 jaar is samen met Atelier Rijksbouwmeester hard gewerkt aan de voorbereidingen om deze formule via Experiment en De Beroepservaring ASLI, tot PEP en de wettelijke beroepservaringsperiode te brengen. Ook in die periode hebben de ontwikkelingen op ons vakgebied niet stil gestaan. Nu het vak en daarmee de discipline van de architect, interieurarchitect, stedenbouwer en landschapsarchitect in de praktijk niet zozeer eenduidig te benoemen is, en vele multidisciplinaire crossovers gemaakt worden, heeft de beroepservaringsperiode juist de rol om de deelnemer hiervan bewust te maken. Honderden deelnemers in de afgelopen 15 jaar behaalden reeds vrijwillig hun certificaat. Zij zagen zelf in, of tezamen met hun bedrijf of werkgever, wat de meerwaarde van de vliegwielwerking door beroepservaring voor hen zou kunnen betekenen. Zij vertegenwoordigen toen en nu de volle Nederlandse beroepspraktijk: in alle windrichtingen, multidisciplinair en van alle markten en overtuigingen.

PEP bereikt nu een bijzondere mijlpaal. Sinds de invoering van de wet op de architectentitel (WAT) stromen binnenkort de eerste deelnemers van PEP uit, die de wettelijk verplichte beroepservaringsperiode hebben afgerond. Zij ontvangen 21 juni te Haarlem het (wettelijke) certificaat waarmee ze zich kunnen inschrijven in het architectenregister. De rijksbouwmeester Floris Alkemade en Jo Coenen zullen de certificaten uitreiken.

De bijeenkomst zal gehouden worden in de Koepelgevangenis te Haarlem. De gevangenis wordt mogelijk een University College. Thijs Asselbergs en Annebregje Snijders zullen een lezing houden over de rol van de architect in een dergelijk transformatieproces.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen van de Ven of Julietta Zanders
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ons adres is:

PEP
Keizersgracht 126
Amsterdam, RI 1015 CW
Netherlands