Unieke cursus op unieke plaatsen!

Vierdaagse cursus 5/6 oktober te Cruquius, 2/3 november 2017 Belmonte te Wageningen respectievelijk Kasteel Doorwerth te Doorwerth

111

Centraal in de cursus staat het componeren van een beplantingsbeeld in de tijd. Het is een integraal proces van creativiteit in relatie tot natuurlijke dynamiek, architectuur en omgeving. Tijdens deze cursus van het Ruyteninstituut leer je hoe en welke beplanting je kunt inzetten om je beoogde ontwerpbeeld of groenemotie te realiseren door beplantingsplannen te ontwerpen met houtige gewassen voor bestaande en nieuwe situaties vanaf de aanleg tot en met de volwassen uitgroei. Omdat te kunnen leer je hoe je de groeicurve/groeivoorspelling van bomen en struiken verbindt met de plantmethode.

De opbouw van de cursus is theorie en praktijk in de vorm van workshops te beginnen met een eenvoudig voorbeeld, vervolgens een  casus in het Renkumse beekdal en tenslotte leg je een relatie met deze integrale benadering met je eigen beroepspraktijk. Tussen de workshops door vinden er verwant met het onderwerp  interessante rondleidingen en lezingen plaats.

Sprekers zijn Frits Ruyten, landschapsarchitect, Henk Nijenhuis, ecoloog van de gemeente Haarlemmermeer en Hans Gageler productmanager van beplantingsfilms bij TSD te Zwolle. De cursus speelt zich af op verschillende locaties: het Theehuis te Cruquius met een rondleiding in het Prins Bernhardbos te Hoofddorp, in het Arboretum Belmonte te Wageningen met een rondleiding in de botanisch tuin en in Kasteel Doorwerth te Doorwerth met een lezing en tentoonstelling over de Oosterbeekse landschapsschilders.

Kortom een must voor iedere landschapsarchitect/-ontwerper!

De cursus voldoet - voor ingeschrevenen in het Architectenregister - aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2017. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvangsdatum.