Van 7 tot 24 september zal het jaarlijkse evenement I Maestri del Paesaggio (Meesters van het Landschap) plaatsvinden in Bergamo, de historische stad in de heuvels van Noord-Italië. Dit evenement voor landschapsarchitectuur wordt sinds 2010 in Bergamo gehouden en is alweer toe aan zijn 7e editie.

Piazza Vecchia, het belangrijkste historische plein van Città Alta, de oude bovenstad van Bergamo, wordt elke nazomer helemaal in groen gehuld... Dit jaar is de Nederlandse landschapsarchitect LODEWIJK BALJON gevraagd om het plein in te richten. Hij heeft ‘Cool‘ als thema gekozen voor zijn ontwerp, en zal het plein in overeenstemming daarmee inrichten.

Het hoogtepunt van het evenement is de ‘International Meeting’, die op 22 en 23 september zal plaatsvinden. Daar zal de top van de internationale landschaps- en tuinarchitectuurwereld bijeenkomen om ideeën uit te wisselen over het thema ‘Cool landschap’ en aanverwante thema’s. De volgende sprekers zullen hierbij aanwezig zijn:

• Thorbjörn Andersson (Zweden)

• Michel Péna (Frankrijk)

• Filippo Piva (Italië)

• Antonio Presti (Italië)

• Perry Lethlean (Australië)

• Walter Hood (USA)

Aan deze lijst zal de winnaar van de Chelsea Flower Show 2017, die in deze maand plaats zal vinden, nog worden toegevoegd.

Daarnaast zijn er behalve conferenties, seminars en workshops ook nog talrijke andere initiatieven: zowel de zomeruniversiteit en de Summerschool of the Bergamo Landscape and Garden Institute zullen activiteiten en cursussen aanbieden. Bovendien zullen er, geheel in de Italiaanse culinaire traditie, verschillende tasting sessions plaatsvinden, met aandacht voor onder meer natuurlijk gebrouwen bier.

Voor een goede indruk kunt u de website bekijken waarin ook de informatiebrochure te lezen is. Verdere details en het gehele programma van 2017 zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Laat het ons weten als u behoefte heeft aan nadere toelichting op het event. Ook kunt u van ons hulp krijgen, bijvoorbeeld om het evenement in september te bezoeken of bijvoorbeeld om er een signalement over te schrijven.

U kunt zich vanaf vanaf mei inschrijven om aan de International Meeting deel te nemen.

N.B. Op 10 mei organiseert het Istituto Italiano di Cultura Amsterdam in samenwerking met de Italiaanse Ambassade een presentatie over het event I Maestri del Paesaggio waarbij Lodewijk Baljon aanwezig zal zijn en zijn project zal toelichten. Mocht u eventueel geïnteresseerd zijn om hierbij aanwezig te zijn dan kunt u dat doorgeven via info@arketipos of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..