Graag nodigen wij u uit om op vrijdag 3 maart om 20.15 uur naar Muziekgebouw Eindhoven te komen. Landschapsarchitect Adriaan Geuze zal samen met Asko|Schönberg zich buigen over leefruimte en muzikale dimensies in Muziekgebouw Eindhoven.

Woonruimte, leefomgeving, muzikale ruimte, ruimtelijke muziek, het heeft allemaal verband met elkaar. Landschapsarchitect Adriaan Geuze, onder andere bekend door de inrichting van het Schouwburgplein in Rotterdam, en de Amerikaans Chinese componist en dirigent Huang Ruo, bekend om zijn dimensionalisme in de muziek voeren de toeschouwer mee naar ongekende ruimten.

Geuze spreekt en geeft beeldende voorbeelden, Ruo dirigeert werken van John Cage, John Adams en eigen werk waaronder een wereldpremière. Het werk van Ruo is even indrukwekkend als het beste werk van de een generatie oudere Chinese componist Tan Dun. Ruo combineert op fascinerende wijze herinneringen aan de Chinese volksmuziek met invloeden uit de jazz, rock en klassieke muziek. Het levert een fantasierijke reis op die via memory lane opeens in volslagen onbekende regionen terecht kan komen, soms onthutst maar steeds verrast. Een desoriënterende verkenning.

 

We hopen van harte dat u gelegenheid ziet om deze bijzondere voorstelling bij te wonen.