Leren noteren

Elke ontwerper, architect of hovenier kent de situatie: men bezoekt een nieuwe locatie en moet zoveel mogelijk indrukken opslaan om ze later, tijdens het ontwerpwerk, weer op te kunnen roepen en wel met hun juiste inhoud en beleving. Om dat goed te kunnen doen staan er drie hulpmiddelen ter beschikking: de tekening, het woord en het beeld. Het is dus zaak zich in die drie ambachten te verdiepen om snel te schetsen, de juiste woorden te selecteren voor de beschrijving en die foto te nemen die de sfeer en situatie goed weergeeft. Of het nou gaat om een tuin die men bezoekt, een stedenbouwkundig project, een beplanting of een groenstructuur van een wijk dat men analyseert.

Hoe leer je de essentie van een plek te noteren? Hoe zorg je er voor tegelijk het programma te respecteren en toch de onderdelen van de plek te ontdekken?

Cursisten zullen na de cursus niet alleen beter kunnen waarnemen, maar zijn zich ook bewuster hoe en wat te noteren om die informatie op een later moment (tijdens het ontwerpwerk bijvoorbeeld) terug op te roepen.

Docenten: Er zijn drie docenten, elk specialisten op hun gebied.

  • Tuin- en landschapsarchitecte Loes Lijmbach (schets)
  • Drs. Angélique van der Horst (noteren)
  • Michel Lafaille (fotografie)
 
Prijs: 930,- euro (vrij van btw) voor zowel de cursusdagen, de entreegelden bij de excursie, de lessheets, het koffiearrangement en de verzorgde lunches.
Prijs NVTL leden: 710,- euro (inclusief idem)
Prijs studenten: er zijn twee plaatsen beschikbaar voor 490,- euro (inclusief idem)
 
 Aanvangsdatum: vrijdag 3 maart 2017, vijf vrijdagen achter elkaar
Plaats ACEC gebouw Apeldoorn met excursiedag naar Tuin en park van Paleis Het Loo
Studiegids aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meer informatie kunt u vinden op de website.