Mien Ruys tentoonstelling

provinciehuis te Zwolle
Datum
vr 26 JAN

Beschrijving

Mien Ruys is ongetwijfeld de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20e eeuw. Het verschijnen van haar biografie is voor het ABC Architectuurcentrum Haarlem aanleiding om een reizende expositie Mien Ruys te organiseren. Na Haarlem komt de tentoonstelling nu naar het provinciehuis in Zwolle. Daar waar Mien Ruys vijftig jaar geleden voor het provinciehuis een ontwerp heeft gemaakt voor een bloementuin. Omdat de tuin aan groot onderhoud toe is, heeft het bureau Mien Ruys op verzoek van de provincie een totaal nieuw ontwerp gemaakt. Met deze nieuwe tuin geeft tuinarchitect Anet Scholma antwoord op de vraag hoe het gedachtegoed van Mien Ruys voortleeft en bijdraagt aan een aantrekkelijke leefomgeving. Het nieuwe ontwerp wordt gepresenteerd tijdens de opening van de expositie op vrijdag 26 januari. De tentoonstelling blijft tot en met 29 maart in het provinciehuis en is op werkdagen te bezichtigen tijdens kantooruren (08.30-17.00 uur).

Wij nodigen u van harte uit om op 26 januari bij de opening van de expositie aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur  Ontvangst op ‘De Brug’ van het provinciehuis

15.15 uur  Toespraak Bert Boerman, gedeputeerde mobiliteit, water en sociaal provincie Overijssel

15.25 uur  Presentatie van het ontwerp van de nieuwe Mien Ruys tuin voor het provinciehuis door Anet Scholma, tuinarchitect

15.35 uur  Informeel samenzijn met een hapje en drankje en gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken

16.30 uur  Einde programma

Locatie: Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, Zwolle. Er is voldoende parkeergelegenheid.