Cursus Toekomstbestendig ontwerpen VERZET NAAR NAJAAR

Arboretum Belmonte te Wageningen
Datum
vr 20 MRT

Beschrijving

Het doel van de 5-daagse cursus (waarvan de laatste dag excursie) is visievorming, theorie en praktijk over het ontwerpen met houtige gewassen, vaste planten en inheemse kruiden aan de hand van concrete locaties in de gemeente Wageningen. De focus ligt op het verdiepen van de kennis van groei, bloei en verval van het plantmateriaal van border, heestervakken, straatbomen tot bosvak. De cursus is gericht op integrale methoden, duurzame patronen, diverse omlooptijden en het combineren van planten.

Cursus vindt plaats in het Arboretum Belmonte te Wageningen.  

Doelgroep zijn bij uitstek tuinontwerpers en landschapsarchitecten, die kennis willen delen over beplantingsmethoden in de loop der tijd. Ook stedenbouwkundigen nemen deel aan de cursus. Aan de orde komen: o.a. visievorming, groeivoorspelling, onderhoud, groeicurven, kosten, biodiversiteit, groenbeleving en het zelf ontwerpen onder deskundige leiding. De beplantingsontwerpen worden beoordeeld en de cursus wordt afgesloten met een certificaat.

De cursus is reeds volgeboekt, maar mocht je interesse hebben voor de komende Cursussen van NVTL

Stuur dan gerust je naam, dan zetten we je op de lijst voor de volgende cursus. 

 

De cursus wordt gehouden in het najaar van 2020 DATA VOLGT IVM Corona 

De cursus voldoet - voor ingeschrevenen in het Architectenregister - aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2020. Inschrijven kan tot 6 maart 2020. Start bij 13 deelnemers. 

 

Programma