Vice versa

Het Nieuwe Instituut te Rotterdam
Datum
do 9 MEI

Beschrijving

Thursday Night Live! at Het Nieuwe Instituut

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei organiseren de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (bni) en de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een gastprogramma met twee sprekers, design- en interieurhistorica Ilja Meijer en Ing Jos van de Lindeloof bnt, met een afsluitende discussie.

In reactie op het door Het Nieuwe Instituut geformuleerde onderzoeksprogramma Landschap en Interieur, gaan de bni en NVTL de uitdaging aan om samen de grenzen en gemeenschappelijke delers tussen het interieur en exterieur te onderzoeken. De vraag staat centraal hoe verbindingen tussen binnen en buiten tot stand komen in de ontwerppraktijk. Het zal duidelijk worden dat de interieurarchitectuur en tuin/landschapsarchitectuur niet meer de gescheiden eilandjes zijn die zij ooit waren. Veel architectenbureaus bieden een totaalservice ‘van binnen naar buiten' of juist ‘van buiten naar binnen’ aan. Hoe is dit historisch gegroeid? En wat betekent dit voor de definitie van de term ruimte?

Lezing door bni : "Van buiten naar binnen"
Hoe laten interieurarchitecten zich inspireren door natuur, landschap, tuin? Hoe verwerken zij dit in hun ontwerp, welke middelen gebruiken zij, hoe gaan zij om met de scheiding tussen binnen en buiten, herdefiniëring van de term ruimte etc.
 
Lezing door NVTL: "Van binnen naar buiten"
Hoe laten tuin en landschapsarchitecten zich inspireren door binnenruimtes? Hoe betrekken zij binnenruimtes in hun ontwerp, hoe gaan zij om met de overgang tussen binnen en buiten, welke middelen gebruiken zij, hoe vertalen zij interieurelementen naar hun ontwerp, etc.


Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met andere bni- en NVTL-leden, sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de https://www.eventbrite.nl/e/tickets-0905-thursday-night-live-thursday-bite-60456652475

 

Tijden Lezing: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Het Nieuwe instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam

 

Foto: Jos van de Lindeloof