Een trouwe bezoekster van de NVTL activiteiten is van ons heengegaan. Het trieste bericht bereikte ons van het overlijden van

Tuinarchitect Rixta Rommel (1931-2020).

Na een lange afwisselende studie -en loopbaan bij Arcadis (toen Heidemij) waar zij ontwerpplannen maakte voor de gemeente Alkmaar, Westzaan en Schagen, o.a. begraafplaatsen, sportcomplexen, jachthavens en het recreatieproject ‘Het Geestmer-Ambacht’, vestigde ze zich als zelfstandig tuinarchitect in Haarlem voor particulieren. 

In 2009 ontving zij de 1e prijs met ontwerp voor Spiegel-straatplein te Haarlem van wooncoöp. Ymere. In 2014 voerde zij haar laatste ontwerp voor particuliere tuin in Amersfoort in samenwerking met Ton Vissers, tuinontwerper te Haarlem.

Rixta is voor verschillende tuinontwerpers een inspirerend voorbeeld geweest en heeft hen geholpen bij het ontwikkelen van het ontwerpen, mede door haar grote plantenkennis, haar uitdrukkingsvaardigheid en mooie tekenstijl.

Eventuele reacties kunt u sturen naar het secretariaat van de NVTL. Wij zorgen ervoor dat het bij haar naaste familie terechtkomt.

Rixta Rommel in memoriam