Benoeming landschapsarchitect ir. ADRIAAN GEUZE tot buitengewoon lid van de NVTL

OORKONDE NVTL ADRIAAN GEUZE fotoThijsterHart

De Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL) heeft op donderdag 5 maart 2020, de internationaal gevierde landschapsarchitect prof. ir. Adriaan Geuze benoemd tot buitengewoon lid van de vereniging. Buitengewone leden zijn zij, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van het vakgebied. Eerder zijn onder meer Pieter Buys, Meto Vroom en Dirk Sijmons hem hierin voorgegaan. De benoeming vond plaats in Rotterdam op het splinternieuwe kantoor van West 8 aan de Rijnhaven-Zuid tijdens de jaarlijkse meet-up van de NVTL.

Adriaan Geuze bedankte de NVTL voor zijn benoeming tot buitengewoon lid en droeg de eer op aan de partners en medewerkers van West 8. Hij benadrukte het belang van het bestaan van de vakvereniging: “Het lijkt of we ons in dit vak soms allemaal tegelijk op een andere ijsschots bevinden. Maar de common ground is er. Dit soort bijeenkomsten zijn zo belangrijk, want er ontstaat altijd wat nieuws uit.”

Adriaan Geuze
Adriaan Geuze (1960) heeft ruim 35 jaar ervaring als landschapsarchitect en is oprichter en directeur van de drie vestigingen van West 8 in Rotterdam, New York en Brussel. Geuze wordt internationaal geprezen om zijn grensverleggende stedenbouwkundige, landschappelijke en infrastructurele projecten in binnen- en buitenland. Onder zijn aanvoerderschap heeft West 8 in ruim drie decennia jaar vele tientallen projecten gerealiseerd. Vele daarvan zijn het resultaat van grote internationale ontwerpwedstrijden, waaronder die voor Governors Island in New York, Madrid Rio, Yongsan Park in Seoul en het waterfront van Toronto in Canada.

Geuze heeft vele onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Prix-de-Rome, de Maaskant Prijs, de Oeuvreprijs voor de Bouwkunst van het Mondriaanfonds, de Architect van het Jaar Prijs (met Team CS) en de ARC Oeuvre Award. Internationale prijzen zijn de Rosa Barba First European Landscape Prize, de Veronica Rudge Green Prize for Urban Design (Harvard Design School) en meerdere Honor Awards van de American Society for Landscape Architecture.

lees meer voor hele persbericht