Ieder jaar maken we de stand op van het vak. Een onafhankelijke commissie van vakgenoten kiest de beste projecten uit de stedenbouw en landschapsarchitectuur, het team van Blauwe Kamer verwerkt dit tot een prachtig Jaarboek.

Ben jij een ontwerper of opdrachtgever? Wil jij dat jouw project in het jaarboek staat? Stuur dan je beste plannen, projecten of studies in voor de editie van 2020.

De selectie wordt dit jaar gemaakt door voorzitter Jannemarie de Jonge, Elma van Boxel van bureau ZUS, landschapsarchitect Philomene van der Vliet (Boom Landscape), stedenbouwkundige Henk Hartzema en projectontwikkelaar Bianca Seekles (ERA Contour). 

Ingezonden projecten moeten afkomstig zijn uit de periode 2019-2020 (t/m maart). Alle soorten projecten zijn welkom: uitgevoerde openbareruimteplannen, strategische langetermijnvisies, zelfgeïnitieerde initiatieven, ontwerpend onderzoek, herontwikkelingsprojecten, cultuurhistorische studies en projecten in het buitenland (mits van een Nederlandse ontwerper). 
Speciale aandacht vragen we voor inzendingen die betrekking hebben op stedelijke vernieuwing en wonen, en opgaven in het landelijk gebied. We benadrukken dat overheden, ontwikkelaars en corporaties worden uitgenodigd om in te zenden.

  • Het aanmelden van projecten kan via het inschrijfformulier op de website van Blauwe Kamer. Hier kunt u ook de voorwaarden voor deelname downloaden.
  • De inzendingen dienen uiterlijk 20 april 2020 binnen te zijn op het secretariaat. 
  • Deelnamekosten: 67,50 euro voor de eerste inzending, 45 euro voor elke volgende inzending. De bedragen zijn exclusief btw. Betaling vindt plaats via de site van Blauwe Kamer.
  • Maximaal vijf projecten per inzender. 
  • Elke inzender ontvangt één exemplaar van het Jaarboek 2020.
  • Het Blauwe Kamer Jaarboek 2020 verschijnt begin december.


Contact 
Martine Bakker, Generaal Foulkesweg 72
6703 BW Wageningen, 0317 425890
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Eerdere jaarboekedities zijn verkrijgbaar via Uitgeverij Blauwdruk