Landschapsarchitect Yttje Feddes wint Bijhouwerprijs 2020Landschapsarchitect Yttje Feddes wint Bijhouwerprijs 2020.

De Stichting NHBOS heeft het genoegen om de Bijhouwerprijs 2020 toe te kennen aan landschapsarchitect Yttje Feddes voor haar gehele oeuvre.

Het bestuur van de stichting vraagt met deze toekenning aandacht en erkenning voor de decennialange inzet van Yttje voor de Nederlandse landschapsarchitectuur.en erkenning voor de decennialange inzet van Yttje voor de Nederlandse landschapsarchitectuur.Yttje is als landschapsarchitect op veel verschillende manieren actief (geweest): als adviseur op nationaal niveau, als ontwerper van statuur op alle schalen, als kundig partner in vele samenwerkingsverbanden, als mede-partner van een succesvol ontwerpbureau, als scherpe deelnemer aan jury's en kwaliteitsteams, en als inspirerend docent en begeleider voor de nieuwe generatie landschapsarchitecten.

 Tijdens een feestelijke bijeenkomst in september 2020 zal de prijs worden uitgereikt. Bij die gelegenheid zal ook de Bijhouwerlezing worden uitgesproken en zal de winnaar van de NHBOS talentbeurs (jong talent) een presentatie geven.Tijdens een feestelijke bijeenkomst in september 2020 zal de prijs worden uitgereikt. Bij die gelegenheid zal ook de Bijhouwerlezing worden uitgesproken en zal de winnaar van de NHBOS talentbeurs (jong talent) een presentatie geven.Nadere informatie over het programma zal voor de zomer verschijnen.Info: Annemieke Fontein (voorzitter van het bestuur; www.nhbos.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.