Tot 21 januari 2020 kunnen landschapsarchitecten zich met een multidisciplinair team inschrijven voor Panorama Lokaal. Zeven ontwerpprijsvragen voor zeven woonwijken (jaren 60-80) aan de rand van stad en groen. Landschapsarchitecten spelen een belangrijke rol in het verbinden en slim combineren van de opgaven uit het buitengebied met die in de woonwijk. Waarom zou je meedoen?
Zie de oproep van rijksbouwmeester Floris Alkemade https://www.youtube.com/watch?v=QSzA5YgmRfw

 

Coalities met concrete vragen

In Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort kunnen ontwerpteams aan de slag. Lokale coalities van gemeenten, corporaties, maar ook waterschappen, Staatsbosbeheer en bewoners hebben gezamenlijke een uitvraag gedefinieerd en staan te springen om goede plannen om na de prijsvraag een vervolg aan te geven. De uitkomsten van de prijsvraag worden actief gedeeld met een breed publiek van onder andere gemeenten en provincies. Ondermeer door een tentoonstelling en een publicatie.

Grote kans om geselecteerd te worden

Per locatie worden maximaal drie teams geselecteerd voor deelname aan de ontwerpfase, die duurt tussen februari en april. Teams ontvangen hiervoor een vergoeding van €10.000 excl. btw. Aanmelden kan eenvoudig door een portfolio en een beknopte motivatie in te dienen via www.panoramalokaal.nl/aanmelden/. De winnaars worden op 24 juni 2020 bekend gemaakt.