Michael van Gessel wordt tijdens een speciaal evenement , georganiseerd door LANDEZINE  met de LILA 2019 Honour Award geeerd.

Het is een nieuwe categorie van prijzen die is ingesteld om professionals te erkennen voor hun gevestigde werk. Zoals al in juni bekend werd gemaakt, is de eerste winnaar van de LILA Honour Award de Nederlandse landschapsarchitect Michael van Gessel.

Het werk van Van Gessel (1948) beslaat meerdere decennia en bestaat uit landschapsarchitectuur, stedenbouw en begeleiding van grootschalige ontwikkelingen. Na zijn studie aan de Wageningen Universiteit in 1978 was hij 18 jaar werkzaam bij Bureau B+B, de laatste zeven jaar als directeur. Hij was voorzitter van vele jury's, onder andere voor de Rosa Barba-prijs en Landschapsarchitectuur Europa edities. Hij ging in 2015 met pensioen en woont in Amsterdam.

Wij zijn verheugd dat Van Gessel op zaterdag 2 november om 19:30 uur in de Open Dagen / Graduation Show van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam aanwezig zal zijn op de Academy of Architecture in Amsterdam.

Het evenement is open voor publiek en er is geen toegangsprijs.

Een handvol geselecteerde experts zal spreken over zijn werk en de principes die aan zijn aanpak ten grondslag liggen.

http://landezine-award.com/michael-van-gessel/Lily Award