Bijzondere plannen voor de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst bekendgemaakt

Vanmiddag zijn de resultaten van de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst, energietransitie in landelijk, stedelijk en waterlijk gebied bekendgemaakt bij de Energiemanifestatie in Utrecht. Met de uitkomst van deze prijsvraag reikt NederLandBovenWater (NLBW) graag een aantal oplossingen aan die de regionale energiestrategieën kunnen ondersteunen.
Van de 30 inzendingen in de eerste ronde selecteerde de jury onder leiding van Sybilla Dekker (vm minister van VROM) er drie voor Landelijk gebied, drie voor Stedelijk gebied en drie voor Waterlijk gebied. Deze inzendingen zijn in de tweede ronde uitgewerkt tot een plan.
De prijs voor Landelijk gebied is uitgereikt door Annemarie Spierings (gedeputeerde Noord-Brabant), voor Stedelijk gebied door Annemieke Traag (gedeputeerde Overijssel) & Monique Schuttenbeld (wethouder Zwolle) en voor Waterlijk gebied door Elaine Alwayn (directeur netwerkontwikkeling RWS Zee en Delta) en Ben de Reu (gedeputeerde Zeeland). Aan elk van de winnende teams is een prijs van € 25.000 uitgereikt.
Bekijk nu de films met de plannen van de negen finalisten en het interview met Dirk Sijmons (hoofdauteur van het nationaal perspectief Energie en Ruimte).

› Lees meer