JAARBOEK LANDSCHAPSARCHITECTUUR EN STEDENBOUW IN NEDERLAND 2018 

Het vijftiende Blauwe Kamer Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw in Nederland laat zien hoe ontwerpers de grote opgaven zoals klimaatverandering, energietransitie, het woningbouwvraagstuk en stedelijke vernieuwing te lijf gaan. Zij tonen zich vaardig om over lange periodes complexe ontwikkelingen in goede banen te leiden. Daarnaast biedt dit boek voorbeelden van inspirerend ontwerponderzoek en pareltjes van ambachtelijkheid. 
 

Het tweetalige JAARBOEK LANDSCHAPS­ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW 2018 brengt de state of the art van het ruimtelijk ontwerp in kaart. Naast twintig voorbeeldige projecten bevat het boek een verslag over de keuzes van de selectiecommissie, een essay over de omgang met jong erfgoed, een interview met de eigenzinnige Eindhovense woningcorporatiedirecteur Thom Aussems en een fotoverhaal over wat mogelijk een nieuwe opgave voor de landschapsarchitectuur en stedenbouw inluidt: de intense droogte van 2018.

 

JAARBOEK LANDSCHAPSARCHITECTUUR EN STEDENBOUW IN NEDERLAND 2018
ISBN 9789492474285

€ 27,50

Selectiecommissie
Joks Janssen (voorzitter), Marieke Berkers, Tess Broekmans, Karen de Groot, Gerjan Streng

Tekst en redactie
Mark Hendriks (hoofdredacteur), Martine Bakker, Marieke Berkers, Rob van der Bijl, Marc Nolden, Anne Seghers, Linde Egberts

NL/ENG, Softcover met stofomslag
172 pagina's, full colour

Klik hier voor meer info of om te kopen...