Jo Coenen ontving een Piramide, uit handen van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, voor zijn jarenlange, onafgebroken en vrijwillige  inzet voor het tot stand komen van de beroepservaringsperiode en omdat hij als Rijksbouwmeester aan de basis stond van De Gouden Piramide.

Jo Coenen was Rijksbouwmeester van 2000 tot en met 2004 en heeft in deze periode met groot enthousiasme en gedrevenheid, vanuit het Atelier van de Rijksbouwmeester, de basis gelegd voor de beroepservaringperiode voor jonge architecten, stedenbouwkundige, landschapsarchitecten en interieurarchitecten.

Na zijn tijd als Rijksbouwmeester ging Jo Coenen in 2005 verder als boegbeeld en voorzitter van Het Experiment, De Beroepservaring en het Professional Experience Programme (PEP). Deze activiteiten waren essentieel voor de wijziging van Wet op de Architectentitel (WAT) in 2010 waarin de wettelijke basis werd gelegd voor de Beroepservaringperiode (BEP).
Vanaf 2015 is het doorlopen van de BEP verplicht voor jonge ontwerpers om zich  te kunnen schrijven in het architectenregister als architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten.

Op 5 oktober 2018 nam architect en stedenbouwkundige Jo Coenen, na 13 jaar voorzitterschap, afscheid van Het Experiment, De Beroepservaring en het Professional Experience Programme (PEP), tijdens de Alumnibijeenkomst van PEP.

De Rijksbouwmeester, Floris Alkemade, sprak over 'De maatschappelijke opgave voor de nieuwe generatie' en werd het accent gelegd op jonge ontwerpers en de nieuwe generatie architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. 

Jo Coenen ontving een Piramide die speciaal voor hem gemaakt is, voor 13 jaar onafgebroken en vrijwillige inzet, voor zijn enorme betrokkenheid en visie en omdat hij in zijn periode als Rijksbouwmeester aan de  basis stond van de omvorming van De Zeven Pyramides naar De Gouden Piramide.

NB:  Deze Piramide is speciaal vervaardigd voor Jo Coenen als boegbeeld en voorzitter van de Stichting PEP en valt buiten het reguliere toekennen van de Rijksprijs voor Opdrachtgeverschap De Gouden Piramide. Aan deze Piramide  is geen geldprijs verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Julietta Zanders, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., T 06 51831383, www.pepnl.eu