04-09-2018

 

Gert-Jan Wisse treedt toe tot de directie van Bureau B+B

 

Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur heeft bekendgemaakt dat Gert-Jan Wisse is toegetreden tot de directie. Hiermee volgt hij Mascha Onderwater op, die afscheid neemt van het bureau. Samen met Jeanette Visser vormt hij het nieuwe directieteam van het Amsterdamse bureau dat vorig jaar zijn 40-jarig jubileum vierde.

Gert-Jan die zijn opleiding volgde aan Hogeschool Larenstein en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, is sinds 2008 werkzaam bij Bureau B+B. Binnen het bureau is hij onder andere betrokken geweest bij de herinrichting van Mariahilfer Strassein Wenen en de inpassing van het verbrede Lekkanaal binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie als cultuurerfgoed.

Bureau B+B was ruim twintig jaar geleden verantwoordelijk voor de ‘De Kern Gezond’, een baanbrekende nota die niet alleen bepalend zou worden voor de inrichting van de binnenstad van Den Haag in de afgelopen decennia, maar ook op grote schaal opvolging kreeg in binnen- en buitenland. In aanloop naar zijn toetreding tot de directie presenteerde Gert-Jan Wisse deze zomer het nieuwe transformatieplan voor het stadshart van Den Haag als vervolg op deze nota.

Bureau B+B is sinds de oprichting van het bureau, door Riek Bakker en Ank Bleeker, als een van Nederlands oudste bureaus in het vakgebied sterk bepalend geweest voor de vorming van het vak op nationaal niveau. Het bureau is collectief georganiseerd, waardoor medewerkers gestimuleerd worden om hun eigen visie en handschrift te ontwikkelen. Een belangrijke traditie van Bureau B+B is het waarborgen van continuïteit en vernieuwing door het koppelen van ruime ervaring aan jong talent. Gelijkwaardige samenwerking en inhoudelijke kruisbestuiving zijn een constante factor binnen het bureau. Door deze opzet groeien voormalig medewerkers dikwijls uit tot de toonaangevende ontwerpers binnen het vakgebied.

 

Einde Persbericht.

Bureau B+B

Gedempt Hamerkanaal 96

1021KR Amsterdam

020 623 9801

www.bplusb.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Origineel uitgaande bericht:

 

‘De uitdaging is culturele en landschappelijke systemen te combineren tot veerkrachtige, karakteristieke plekken van nu - verbonden met het verleden en gericht op de toekomst.’

Gert-Jan Wisse

 

Met gepaste trots verwelkomt Bureau B+B Gert-Jan Wisse in het directieteam.

Gert-Jan die zijn opleiding volgde aan Hogeschool Larenstein en de Academie van

Bouwkunst in Amsterdam, is sinds 2008 werkzaam bij Bureau B+B. Gert-Jan Wisse volgt Mascha Onderwater op die afscheid neemt van het bureau. Samen met Jeanette Visser vormt hij vanaf mei het nieuwe directieteam. Een belangrijke traditie van Bureau B+B is het waarborgen van continuïteit en vernieuwing door het koppelen van ruime ervaring aan jong talent. Gelijkwaardige samenwerking en inhoudelijke kruisbestuiving zijn een constante factor binnen het bureau. Hierdoor vinden we keer op keer verfrissende oplossingen voor actuele thema’s. Met het nieuwe directieteam zit Bureau B+B opnieuw vol inspiratie voor de toekomst.