Ontwerpers en opdrachtgevers die werkzaam zijn op het vlak van stedenbouw en landschapsarchitectuur worden uitgenodigd om plannen, projecten en studies in te sturen voor het Blauwe Kamer Jaarboek 2017.

Alle soorten projecten zijn welkom: van uitgevoerde openbareruimteplannen tot strategische langetermijnvisies, van zelfgeïnitieerde bottom-upinitiatieven tot ontwerpend onderzoek, van herontwikkelingsprojecten tot cultuurhistorische studies, van Nederlands werk tot projecten in het buitenland.
Speciale aandacht vragen we deze keer voor inzendingen die betrekking hebben op stedelijke vernieuwing en wonen, duurzaamheid en energietransitie, en opgaven in het landelijk gebied.

Het Blauwe Kamer Jaarboek toont de beste, mooiste en meest voorbeeldige plannen, projecten en studies. De selectie wordt aangevuld met artikelen over actuele ontwikkelingen in beide vakgebieden. Een onafhankelijke commissie verzorgt de selectie – de komende drie edities onder voorzitterschap van stedenbouwkundige Joks Janssen (directeur van Brabant Kennis en hoogleraar aan Wageningen University). Verder in de commissie landschapsarchitect Hanneke Kijne, stedenbouwkundige Florian Boer, landschapsarchitect Patrick McGabe en Blauwe Kamerredacteur Anne Seghers. Het Blauwe Kamer Jaarboek 2017 verschijnt eind november.

  • De inzendingen dienen uiterlijk 10 april 2017 binnen te zijn op het secretariaat.
  • De voorwaarden voor deelname en het inschrijfformulier zijn te downloaden via www.blauwekamer.nl
  • Inzendingen moeten gerealiseerd of tot stand gekomen zijn in de periode 2016-2017 (tot en met maart).
  • Deelnamekosten: 55 euro voor de eerste inzending, 40 euro voor elke volgende inzending.
  • Maximaal vijf projecten per inzender.
  • Elke inzender ontvangt één exemplaar van het Blauwe Kamer Jaarboek 2017.

 

Contact
Martine Bakker, Generaal Foulkesweg 72
6703 BW Wageningen, 0317 425890
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Eerdere jaarboekedities zijn nog te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk