Mini-masterclass/Excursie 'Op zoek naar een circulaire en duurzame openbare ruimte' - Vriezenveen

Datum
wo 12 DEC 1:00 pm - 5:00 pm

Beschrijving

Namens NVTL, Stedelijk Interieur en Falco BV nodigen wij u hierbij uit voor een mini-masterclass en excursie in de Falco-fabrieken in Vriezenveen. In een compact programma krijgt u een uitgebreide introductie in de diverse productlijnen, een update over verschillende productgroepen, naast de toepassing ervan in projecten op maat.

 

PROGRAMMA

 

13:00 Inloop

 

13:15 Welkomstwoord van Marc Kosse (Falco)

 

13:30-14:30 Bezoek fabriek: kijkje in de keuken rond fietsoverkappingen, park- en straatmeubilair. Productontwikkeling van A tot Z door Falco.

Bas Wolbers, Hoofd Technisch Bureau & Productontwikkeling van Falco, gaat de diepte in over wat er komt kijken bij: de materiaalkeuze, de calculatie, tekeningen, coating en meer.

 

14:30-15:15 Deskundige ontwerper/landschapper (spreker volgt) gaat in op trends in circulaire product- en projectontwikkeling voor de openbare ruimte.

Welke trends zijn er rondom duurzaam landschapsontwerp en wat betekent dit voor de productontwikkeling? Introductie en vragenronde.

 

15:15-16:00 Circulair ontwerp in producten op maat. In twee werkgroepen zoek naar de definitie, oplossingen, in een casus.

Casus rond het fabriceren van circulaire afvalbakken en andere circulaire producten. Dit naar aanleiding van wensen van gemeenten om met voorbeelden van de circulaire afvalbak te komen. Klik hier voor meer info.

 

16:00-16:30 Hoe verder met de transitie naar circulair en duurzaam? Terugkoppeling over ins en outs bij de productie van circulaire producten.

Nabeschouwing door vertegenwoordiger van de NVTL in discussie met deelnemers. Welke kansen biedt de verschuiving van producten naar diensten en (all-in) service? Willen fabrikanten samen met ontwerpers/ landschapsarchitecten kijken naar inschakeling in het ontwerpproces?

 

16.30-17.00 Afsluiting door Falco als gastheer en borrel.

Inschrijven