Discussieavond: het landschap verandert!

Bij Hanz te Zwolle
Datum
do 21 JUN

Beschrijving

Thema's als nieuwe energie in het landschap of nieuwe woonvormen in het buitengebied maken de tongen los. Het biedt kansen, maar kan ook voor stevige discussie zorgen. Wij nemen u graag mee in ons werkveld. 

Tijdens korte presentaties komen verschillende cases aan de orde, na de pauze gaan we interactief met elkaar in gesprek.

Programma
19.00 - 19.20 uur Inloop
19.20 - 19.30 uur Welkom door Bart Buijs, directeur
19.30 - 20.15 uur 3 pitches:
Marnix Scholman neemt ons mee in een project van Atelier Overijssel rond de energiecorridor A35. Hoe kan je energiekansen die er al liggen omzetten in nieuwe energie voor huizen en bedrijven? Denken in netwerken heeft de toekomst. 
Marieke van Zanten maakt samen met Eelerwoude een energievisie voor erfgoed. Daarbij gaat het om gebouw én landschap. Energie opwekken - door zonnepanelen of windmolens - is bij de drie pilots een optie die onderzocht wordt. Marieke vertelt over de resultaten van de eerste pilot: abdij Sion. 
Anneke Coops beweegt zich als ervenconsulent middenin een veranderend buitengebied. Agrarische bedrijven komen vrij. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe woon- en samenlevingsvormen. Hoe kun je als consulent hierbij een stimulerende rol hebben?
20.15 - 20.45 uur pauze
20.45 - 21.15 uur Interactieve discussie (neem uw smartphone mee!).
In deze tijd is niet alleen sprake van een toenemende burgerbetrokkenheid, maar ook van een veranderende burgerperceptie. Bijvoorbeeld als het gaat om het platteland en agrarisch ondernemen. Agrariërs versus burgers of werelden die elkaar steeds meer weten te vinden? En wat betekent dit voor de ruimte? Ingrid van Herel legt ons stellingen voor. 
21.15 - 22.00 uur Afsluiting met drankje

Wanneer? Donderdag 21 juni 
Hoe laat? 19.00 - 22.00 uur
Waar? Bij Hanz (Hanzeplein 11-27, Zwolle)
Voor wie? Iedereen is welkom, graag wel opgeven i.v.m. catering. Dit kan tot 11 juni via deze link
Kosten? Gratis

Meer informatie.