Landelijk Congres Openbare Ruimte

Podium Bloos te Breda
Datum
do 21 JUN

Beschrijving

Op 21 juni wordt voor de 14e keer het Landelijk Congres Openbare Ruimte  georganiseerd in Breda. Het Landelijk Congres Openbare Ruimte is hét congres waar kennis en praktijk bij elkaar komen en wordt bezocht door professionals (ca. 150 deelnemers) die zich bezig houden met de openbare ruimte, van beleidsmakers bij overheden, tot adviseurs en groenbeheerders.

Een gezonde samenleving kenmerkt zich door een gezonde openbare ruimte. Het openbaar domein heeft grote invloed op het welbevinden van de mensen. Dat welbevinden staat centraal op het LCOR en is ook het centrale uitgangspunt van de Award Beste Openbare ruimte 2018.

Schone lucht, sociale interacties, betrokkenheid, veiligheid: het maakt mensen gelukkiger, voorkomt klachten en bespaart de gezondheidszorg door preventie uiteindelijk miljarden. Vandaar dat we ook wel spreken van ‘positieve’ gezondheid. Een gemeente als Utrecht zet met Healthy Urban Living in op deze nieuwe trend. De Brabantse Health Deal levert een belangrijke bijdrage en ook de kleine Limburgse gemeente Voerendaal voert een actief beleid vanuit positieve gezondheid.

Hoe staat het met de zoektocht naar de juiste mix van fysiek, sociaal en gezond? En hoe voorkomen we dat ‘gezond stedelijk leven’ beperkt blijft tot bovengenoemde voorlopers? Op het congres beantwoorden we met ontwerpers, beheerders en andere praktijkdeskundigen de vraag hoe de openbare ruimte in uw gemeente, wijk én straat kan bijdragen aan gezondheid.

De NVTL is partner van dit congres en is betrokken bij het inhoudelijk programma. Leden NVTL kunnen daarom gratis deelnemen (en betalen geen € 399,-). Geef u snel op want de gratis deelname is beperkt voor de eerste 50 inschrijvers vanuit de NVTL. Opgave via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding van uw naam en adresgegevens.