Festival van het Landschap 2017

Nieuw-Vennep
Datum
za 30 SEP

Beschrijving

Festival van het Landschap tijdens de Landschapstriënnale 2017

Next Landscape Architects 14.00 – 18.00
Feest + streekdiner 18.00 – 00.00
Prijs tickets: Slechts € 25,- inclusief eten en drinken (beperkte tijd mogelijk)
Locatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041 Nieuw-Vennep

 

Op 30 september vindt de 2e editie van het Festival van het Landschap plaats. Het is dé feestelijke afsluiting van de Landschapstriënnale 2017 en is hét feest voor iedereen binnen de wereld van de tuin- en landschapsarchitectuur en iedereen die met hen samenwerkt.

Het festival wordt door de NVTL georganiseerd en is erop gericht om de uitwisseling tussen vakgenoten in een ontspannen sfeer tot stand te brengen. Lokaal gebrouwen bier, ambachtelijke hapjes, een kampvuur  en goede muziek van diverse deejays op een prachtige locatie zijn de ingrediënten voor dit feest! Het Festival van het Landschap start om 18.00 uur op landgoed Kleine Vennep in de Haarlemmermeerpolder een diner parlant en borrel, waarna het feest aanvangt. Het streekmenu wordt verzorgd door ‘Stichting Maatvast’, zij maken eerlijke gerechten met producten uit de Haarlemmermeer.

Het is een unieke gelegenheid om met (oud) studievrienden, collega's of vrienden af te spreken. Voor slechts 25 Euro ben je voor de hele avond voorzien van eten, drinken, ambachtelijke hapjes, kampvuur en goede muziek! Tijdens de borrel wordt door Eric Luiten kort teruggeblikt de triënnale, met als afsluiter een het streek en feest in en op het erf van Landgoed Kleine Vennep, hoofdlocatie van de Landschapstriënnale 2017. Bestel je tickets voor het feest en streekdiner tijdig via de website van de Landschapstriënnale.

Voorafgaand zijn er  – onder de titel Next Landscape Architects - pecha kucha voordrachten van jonge ontwerpers aan de hand van de thema’s "Gezond Landschap" en Migratie en Identiteit". Spreker, filosoof en natuurwetenschapper Matthijs Schouten reflecteert op hun werk en deze thema’s als opgaven die niet eenvoudig zijn maar wel wezenlijk. Daarna is er een borrel en een terugblik op de triennale door Eric Luiten.

De middag is een samenwerking tussen de NVTL en de WLO (werkgemeenschap landschapsonderzoek). De NVTL heeft eerder met de WLO samengewerkt, onder andere door het boek ‘Oorden van Onthouding’ uit te brengen (1998) en door het symposium ‘het Betwiste Land’ te organiseren (2016).

Als je hier bij wil zijn, of zelf een pecha kucha voordracht wil geven, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Landschapsfestival wordt georganiseerd door de Stichting Landschapstriënnale en de NVTL en is mede mogelijk gemaakt door Rots Maatwerk, Rod'or advies, Blauwe Kamer, Struyck Verwo, Van De Moortel, Grijssen park- en straatdesign en Van Den Berk Boomkwekerijen.